Професия “Сервитьор-барман”-код 811080
Специалност ”Обслужване на заведения за обществено хранене”- код 8110801
Обща информация:
- В учебната програма е включен учебен материал, с овладяването, на който се цели курсистите да усвоят:
- актуални знания и практически компетенции за обзавеждането;
- форми и правила на обслужване в заведенията за хранене и развлечения;
- за изпълнението на дейности, свързани с посрещането, настаняването и храненето;
- производствения цикъл;
- поемане отговорност;
- изпълнение на самостоятелни задачи и работа в екип;
- да се усвоят умения за подреждане на търговска зала и бар;
- посрещане и обслужване на гостите според международните стандарти.
Обучението по теория и практика се организира в специализирани кабинети, осигурени с богати нагледни материали и учебно технически средства.
Практиката обхваща цялото барманство и сервиране. Производствената практика се провежда в действащи барове и ресторанти.